Tipsene som gir deg fornøyde ansatte og penger i kassa

Lavt sykefravær og engasjerte ansatte gir mer penger i kassa. Med disse tre tipsene får du lavere sykefravær og mer arbeidsglede.

Lesetid: 2 minutter

Visste du at Norge er i verdenstoppen på sykefravær? Det koster norske bedrifter dyrt. Vil du ha en lønnsom og effektiv bedrift, må du som leder få ned sykefraværet, og klare å holde det der. Men hvordan gjør jeg det da? 

Det beste svaret er at du må ha gode tiltak og jobbe forebyggende. Da får du et godt, trygt og sunt arbeidsmiljø som ansatte trives i. 

Her er tre tips alle ledere bør få med seg!  1. Bli kjent med folk 

For å lage et godt arbeidsmiljø må du vite hva som engasjerer og motiverer dem du jobber med.  Det er helt naturlig at vekst og god drift i selskapet er viktig for deg. For dem som «bare» jobber i bedriften, er ikke nødvendigvis økonomi det som engasjerer mest.  

Så legg vekk tall og grafer! Fokuser heller på å bli kjent med de ansatte og finn ut hva som driver dem. Et godt tips er å la de få muligheten til å påvirke egen hverdag og utvikling. Om du tilrettelegger for at alle blir sett og hørt, er det gull verdt for arbeidsmiljøet. 

 Vil du bli en enda bedre leder? Med Avonova Assist i ryggen, har du alltid tilgang til veiledning.  

Med disse tre tipsene kan du jobbe forebyggende for å få ned sykefraværet.

2. Ta den vanskelige samtalen

Det er akkurat like innafor å være sykemeldt på grunn av psykiske som fysiske plager. Faktisk vil halvparten av oss i perioder av livet slite med psykiske helseplager. 

En god dialog gjør det lettere for sykemeldte å gradvis komme tilbake i full jobb og dermed full lønnsomhet. Start med å legge bort alle fordommer. Tør du å ta vanskelige samtaler, øker du tryggheten og åpenheten på arbeidsplassen. Spør folk hvordan de har det og vis forståelse. God dialog er også viktig for å forebygge sykefravær!  

Tilgang til online psykologtimer er et nytt tilbud fra Avonova Assist, som gjør det lettere for deg som leder å bidra positivt i vanskelige livssituasjoner.

3. Se styrker, ikke svakheter

Gode ledere jobber mye med engasjement, tilhørighet og stolthet. Resultatet? Lavt sykefravær og ansatte som gir det lille ekstra på jobb. 

Slik får du det til: Fokuser på styrker, ikke på svakheter. Bruk tid på å bli kjent med folk. Forstå hva som driver dem og hva som er viktig for hver enkelt, og bruk det i arbeidshverdagen. 

Vil du ha hjelp til å bygge et sunt og trygt arbeidsmiljø med lavt sykefravær? Avonova Assist kan hjelpe deg i prosessen. Ta kontakt med rådgiveren din, eller send oss en melding under!

Likte du denne artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tips og råd fra våre eksperter.

Ved å sende inn skjemaet gir du oss ditt samtykke i at vi kan kontakte deg. Du finner mer informasjon i vår personvernerklæring.