Test deg selv: Er du en god og motiverende leder?

Gjør du nok for å ha motiverte og lønnsomme ansatte? Test deg selv!

Lesetid: 2 minutter

Er alle du jobber med like produktive? Ikke det, nei? Du kan trøste deg med at du ikke er alene. Faktisk kan de fleste av oss bli mer produktive og lønnsomme på jobb.  

Som leder er det opp til deg å skape arbeidsglede og engasjement. Klarer du det, får du et bedre arbeidsmiljø med friske og motiverte folk. Siden motiverte ansatte er mindre syke og mer produktive, vil du kunne se direkte resultat på bunnlinja.

Å være en god og motiverende leder trenger ikke å være så vanskelig, men du som leder må kjenne til alle triksene.  

Ta vare på de ansatte

Test deg selv! Gjør du disse fire tingene for å motivere, eller er det potensiale for forbedring?

1. Gir du feedback?

Å gjøre en bra jobb, og å få vite at man har gjort den godt, er en stor kilde til motivasjon. Derfor er det utrolig viktig at du som leder gir jevnlig og konstruktiv feedback til de du jobber med.

 2. Er du flink til å gi meningsfulle oppgaver?

En annen viktig motivasjonsfaktor, er at oppgavene vi gjør på jobb betyr noe for oss. Vi vet at ikke alle oppgaver er like meningsfulle. Derfor er det ekstra viktig at du forteller den som skal løse skal oppgaven hvorfor akkurat den personen har kunnskap eller ressurser til å gjennomføre den på en god måte. Da skaper du mestringsfølelse. 

3. Bygger du kultur?

Om du vil være en god og motiverende leder, er det viktig at du lager et hyggelig fellesskap på jobb. Faktisk mener 41 % av oss at tilhørighet og det å være en del av et fellesskap er den viktigste motivasjonsfaktoren på jobb! Her kan festligheter både på og utenfor jobb, være en fin arena til å skape samhold.

4. Er dere på samme lag?

Frihet og mulighet til å påvirke hvordan jobbhverdagen ser ut, er viktig for at vi trives og er motiverte på jobb. Det beste rådet er å la medarbeiderne dine være med i planleggingen og gjennomføringen av arbeidshverdagen. Er det vanskelig å få til? Da må du jobbe for at alle skal føle seg inkludert, og godt informert om valgene som blir tatt. Da viser du tillit – og får mer tillitt og motiverte ansatte tilbake!

Vil du ha hjelp til å kartlegge hva som motiverer de du jobber med? Avonova Assist kan hjelpe deg i prosessen. Ta kontakt med rådgiveren din eller send oss en melding under.

Likte du denne artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tips og råd fra våre eksperter.

Ved å sende inn skjemaet gir du oss ditt samtykke i at vi kan kontakte deg. Du finner mer informasjon i vår personvernerklæring.